OSVJETLJENJE ZA HLADAN DODIR U PROSTORU

Prije stotina godina, kristali i njihova ljepota korišteni su za izradu sjajnih lustera kojima su dodali notu stila i sofisticiranosti.

Kristali nisu imali samo lijep estetski učinak, već su i pojačali snop svjetlosti koji je proizveo luster. Do 18. stoljeća kristalni lusteri dobili su barokne i rokoko oblike, koje još uvijek povezujemo s tradicionalnim komadima. Ali suvremeni dizajneri vide kristal u novom svjetlu, stvarajući kreacije s zasljepljujućim efektima u svježim i neočekivanim novim oblicima.

Četiri svjetiljke koje vam danas predstavljamo obogaćene su Swarovski kristalima i izrađene su od puhanog stakla. Također, imaju LED svjetla i stvaraju cool dojam u prostoru. Kolekcija lustera nazvana je po optičkom fenomenu koji nastaje u obliku kruga oko sunca ili mjeseca. Luster se zove "HALO" i ima minimalistički pečat.

Kružni dizajn daje mu profinjenost i uklapa ga u širi raspon prostora. Slojni i u različitim veličinama, kružni luster iz kolekcije može se objesiti vodoravno ili okomito, kao i pričvrstiti na zid. Janos Heather zaslužan je za dizajn lustera HALO koji baca svijetle refleksije svjetla po sobi, bilo da je svijetlo uključeno ili svijetli prirodnim svjetlom.

Osim kružnog, tu je i luster koji podsjeća na neboder okrenut naopako, što je posao arhitekta. Ultramodernizam s potpisom Daniela Libeskinda lijepo se transformira u unutrašnjosti, osvježavajući prostor oko njega, odbacujući umorne konvencionalne dizajne. Luster poput ledenog brega sadrži udubinu staklene ćelije koja se čini zamrznuta u vremenu i prostoru.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme