OPUŠTAJUĆI DIZAJN KUPAONICE

Kakav utisak imate kada uđete u neku seosku kuću?

Obično ostavljaju dojam topline i udobnosti. Unutrašnjost seoskog domaćinstva ima pozitivnu energiju koja sama po sebi služi kao inspiracija. Sa željom da barem mali dio te ljepote prenese u gradske domove, ruralni stil postao je izuzetno popularan.

Kompletni apartmani ili pojedini dijelovi uređeni u stilu Farmhousea izgledaju toliko privlačno da pojedinac jednostavno ne želi ostaviti jedan takav prostor. Ako vas je zaintrigirala činjenica kako je primijeniti u svojoj kupaonici, budite s nama u sljedećim redovima.

DRVENI MOMENTI

Posljednjih godina, a posebno ove sezone, upotreba drveta i općenito prirodnih materijala u unutrašnjosti bila je vrlo intenzivna, što dodatno olakšava uređenje kupaonice. Drvene ljestve za odlaganje stvari, drveni okviri zrcala, grubi i otrcani natpisi na drvu, kao i drveni sudoper predstavljaju bit takvog prostora.

BOJE, MATERIJALI I NAMEŠTAJ

Kada su u pitanju kupatila u stilu zemlje, najčešće su prisutne neutralne boje poput bijele, sive, pijeska i zemljanih tonova. U još bijeli prostor možete dodati malo bež za još učinkovitiji učinak. Ako teže modernom stilu seoske kupaonice, možete uključiti crnu, čokoladno smeđu i mornarsko plavu boju. Crna unosi dramu u prostor, čokolada joj daje toplinu, dok mornarsko plava stvara sklad. Da biste prostor učinili zanimljivijim, obogatite ga pločicama različitog spektra. Osim općenito prisutnog drveta, betonski elementi su također vrlo poželjni jer naglašavaju osjećaj sirovine.

Kada je riječ o namještaju, pletene i metalne košare, neophodni su antikni drveni ormarići, viseće svjetiljke, drvene police, pa čak i kristalni lusteri za šik ugođaj.

Ž.J.

Povezane teme