UDOBNE KUHINJE OD DRVETA I KAMENA

Pojedincima je to samo san, dok drugi žive takvim stilom života.

Za neke je to samo san, dok drugi žive takav stil života. Riječ je o brvnarama, kamenu i drvu od kojih je izrađeno sve u našem okruženju. Brvnare ili kućice u šumi, na obalama jezera i u planinama doista su fantastična mjesta. Oni obiluju toplinom i elementima koje nam je priroda nesebično dala. Izgrađeni od kamena i drveta, nose toplinu i obećavaju ugodne trenutke.

I dok mnogi samo sanjaju takav dom za odmor iz svakodnevnog života, drugi su pronašli način da ga integriraju u svoj život. Ili barem jedan dio toga. Ovog puta predstavljamo vam naizgled grube, ali zapravo vrlo atraktivne i udobne kuhinje, stvorene po slici brvnara. Kad je vani hladno i želite toplinu i udobnost, ove kuhinje su mjesta koja će vam se stvarno svidjeti.

Drvo i kamen vrlo su zahvalni elementi za uređenje i uređenje prostora, dolaze u prekrasnom rasponu boja i kombinacija, na temelju kojih je moguće stvoriti moderne kuhinje od drvenog kamena. Posebnost kuhinja u ovom stilu je prisutnost drvenih greda na stropu ili potpuna obloga stropa daskama, koja uokviruje cijeli prostor i pojačava dojam koji ostavlja.

Ako teže tradicionalnom izgledu kuhinja od drveta i kamena, preporuča se pridržavati se što je moguće sirovijih površina, neobrađenog drveta i kamena s opipljivom hrapavom površinom. Uz pribor u obliku mramora, staklenih površina, šperploče i betona može se postići uistinu moderan, ultra-minimalistički dizajn. Iako se ti elementi rijetko nalaze na istom mjestu, dojam koji stvaraju je osvježavajući. Kuhinja izgleda istovremeno uredno i rustikalno.

Ako vaša kuhinja pokriva vrlo mali prostor, dizajneri interijera savjetuju da koristite svjetlije tonove, jer drvo i kamen u tamnijim nijansama zaista mogu začepiti prostor. Također je poželjno da kuhinja ima dobro osvjetljenje, tj. Kontakt s prirodnim svjetlom kako bi njegova ljepota mogla doći do izražaja.

Ono što će definitivno obogatiti vašu kuhinju u stilu brvnara je postavljanje kamina ili kamina. Ako postoji mogućnost za to, znajte da ste većinu posla odradili. Povrh svega, ako je vaša kuhinja u kontaktu s dnevnim boravkom i ako je možete prilagoditi ovom stilu, fantastičan dojam neće izostati.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme