RJEŠENJA ZA OSVJETLJENJE MALE KUHINJE

Kuhinja je možda i najzahtjevniji prostor u domu.

Također bi trebalo izgledati lijepo, biti funkcionalno i pružati vam zadovoljstvo dok pripremate najukusnija jela za svoje najmilije. Ravnomjerna kombinacija estetske rasvjete i praktičnosti može uvelike pridonijeti funkcionalnosti kuhinje. Ta misija postaje sve važnija kada je riječ o maloj kuhinji. 

Kad se nađete u maloj kuhinji, ono što morate znati je da je svaki milimetar važan. Ušteda prostora uz pomoć pametno dizajniranih polica i ormara, kao i drugih modularnih detalja, čini kuhinju prostranijom nego što jest. Čak i najskromnije kuhinje, s odgovarajućim osvjetljenjem, izlaze iz svojih školjaka i izgledaju lagano i prozračno, gubeći osjećaj zatvorenosti.

Mnogo je načina za osvjetljenje male kuhinje - od lustera, preko ugradnih svjetiljki, pa sve do skrivenih svjetiljki ispod kuhinjskih ormarića. Ako postoji jedna vrsta rasvjete koja je osnovni element ukrašavanja moderne kuhinje, bez obzira koliko ona bila mala, onda je to prikladan luster. Tri mala lustera ili svjetiljke iznad kuhinjskog pulta su sve što je potrebno da svojoj kuhinji pružite nevjerojatni makeover. 

Stil i tema koji prolaze kroz kuhinju će odlučiti o vrsti lustera koji odaberete. Minimalističke varijante su efekt koji sjajno djeluje u bilo kojem prostoru. Ako vam se sviđa upečatljiva rasvjeta, pobrinite se da se stopi sa pozadinom kuhinje što je više moguće. 

Kombinacija viseće rasvjete i ugradne rasvjete također je opcija, kada želite stvoriti odgovarajući dojam ako je potrebno. Preveliki lusteri nisu poželjni u malim kuhinjama, jer sasvim logično, nema dovoljno prostora ili potrebe za njima.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte svijet malih osvjetljenih kuhinja.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme