PODOVI OD PLUTA

Kuhinja - središnji dio svakog doma. Plesni podij na kojem se stvaraju ukusna jela s malo mašte i oduševljavaju nepce rafiniranim okusima.

Kada je riječ o dizajnu kuhinje, obično se pažnja posvećuje uštedi prostora, osvjetljenju i boljem pozicioniranju kuhinjskih uređaja. Do sada se malo pažnje posvetilo jednom zaista važnom dijelu kuhinje, a to je njenom podu.

Međutim, sve se više razvija ekonomične, održive, estetski prihvatljive i svrhovite ideje za podove u kuhinjama suvremenih domova. U tu se svrhu najčešće koriste pločice, kamen, mramor, a zatim laminat i parket. Sa željom da nađemo jedinstven način da poboljšamo funkciju naše kuhinje ili da boravak u njoj učinimo ugodnijim, okrećemo se inovaciji, a među njima ona svakako pluta.

Mora se naglasiti da dizajnerska rješenja, kao i arhitektonske vještine, moraju djelovati kao jedno, to jest, prilikom izrade plutastih podova za kuhinju, ne dovode u pitanje njihovu funkcionalnost i estetiku. Dovodeći se do sada gotovo nespojivo, stvoren je proizvod vrijedan svake pažnje.

Među mnogim drugim materijalima koji se koriste za oblaganje kuhinjskih poda, pluta se ističe kao "najzelenija". Što to zapravo znači? Spada u skupinu organskih proizvoda, što znači da se njegovom primjenom u našem najbližem okruženju čuva ista priroda i zdravlje. Iako se pluta posljednjih godina pridaje velika pažnja, u ne tako dalekoj prošlosti koristi se u razne svrhe.

Predstavljamo vam ove nadahnjujuće ideje od plutastih podova za vašu kuhinju.

  • Ključne reči:

Povezane teme