NEDOSTACI I PREDNOSTI STAKLENOG HLADNJAKA

Inovacijama nikad kraja, naročito kada je opremanje kuhinje u pitanju!

Bilo da se radi o stilskom kuhinjskom namještaju, kućanskim aparatima ili sitnim kućanskim aparatima, noviteti su uvijek osvježavajuće iskustvo. Dočekujemo ih otvorenih ruku u nadi da će oni pojednostaviti pripremu jela koja volimo, omogućiti nam lakše suočavanje s prljavim posudama, pružiti nam dovoljno prostora za spremanje hrane i svakako učiniti da hrana koju kupimo zadrži njezinu kvalitetu i svježinu.

Do sada smo navikli vidjeti hladnjake od nehrđajućeg čelika, ali najnoviji kuhinjski trend se ne odnosi na njih. Konkretno, to su hladnjaci sa staklenim vratima. Potpuno novo rješenje za vašu kuhinju o kojem zaista vrijedi razgovarati. Trebamo li odmah posegnuti za njim ili odbaciti ideju kao previše kičastu i suvišnu? U namjeri da vam pomognemo u donošenju odluke, predstavljamo vam prednosti i nedostatke ovih inovativnih hladnjaka. Na vama je da donesete konačnu presudu.

Prednosti.

  • Staklena vrata daju osjećaj otvorenosti. Prozirnost ovih vrata utječe na vizualni produžetak kuhinje i smanjuje dojam tradicionalnog modela. Savršeno se uklapaju u sve moderne modele kuhinje, bez obzira na boju ili stil.

  • Stvaraju dodatnu površinu zaslona. U osnovi hladnjak sa staklenim vratima čini vam dodatnu policu u sobi koja ima vlastito hlađenje. Istovremeno možete izložiti svoju kolekciju posuđa i staklenog pribora punjenog odabranim voćem i povrćem s malo mašte poput pravog umjetnika.

  • Dodatno osvjetljenje. Sjaj unutrašnjosti frižidera sa staklenim vratima može poslužiti kao dodatna rasvjeta u sobi, pogotovo ako se nalazi u tamnijem dijelu kuhinje. Također, ako vam svjetlo u određenom trenutku ne treba, moći ćete ga isključiti.

  • Brzo možete uočiti nedostatak hrane u svom hladnjaku bez potrebe za nepotrebnim otvaranjem vrata. Tako ćete spriječiti nepotrebni gubitak energije potreban za hlađenje hrane u hladnjaku.

Nedostaci:

  • Ako niste dovoljno vješti u održavanju reda u hladnjaku, prozirnost hladnjaka bit će vam problem. U ovom slučaju, dostupni su modeli s staklom od brušenog ili rebrastog stakla, koji tvore zlatnu sredinu između prozirnosti i potpune nevidljivosti, poput klasičnih vrata.

  • Ako ste mislili da je nehrđajući čelik težak za održavanje, samo pričekajte da upoznate staklena vrata. Svaka mrlja, otisci prstiju i kapljice vode smatrat će se više nego poželjnim. Trebat će vam više pažnje prilikom čišćenja hladnjaka, posebno jer kroz staklena vrata možete vidjeti stanje s policama u njemu.

  • Za boce nedostaje prostora jer su vrata u ovom slučaju namijenjena prezentaciji sadržaja u hladnjaku, a ne odlaganju gore spomenutih predmeta. Također sve te sitnice poput maslaca, jaja, sireva i slično. koje obično imaju svoju particiju u hladnjaku, u tom će slučaju morati pronaći novo mjesto.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme