STAN U BRAZILU OTVORENOG KONCEPTA UREĐENJA

Pristojnosti u pogledu rasporeda prostora svakog od nas su različite.

Oni se razlikuju u stilu, boji, ukrasu i samom konceptu otvorenog prostora. Dok pojedinci preferiraju zatvorenije i ograničene prostore, postoje i oni koji teže prozračnosti i otvorenosti.

Moderni stan u Brazilu nedavno je obnovljen i doživio je nevjerojatnu transformaciju. Oslanjajući se na moderni princip ukrašavanja i dekora, postao je daleko funkcionalniji i otvoreniji, a izgleda hladnije i odvažnije.

Na samom početku redizajna prostora, vlasnici su dizajnerskom timu dali jasan zadatak. Željeli su sačuvati elemente i karakteristike stana u kojem su do tada uživali, mijenjajući i istovremeno prilagođavajući one u kojima nisu. 

Stan se prostire na oko 104 četvornih metara, što su dizajneri podijelili u dva glavna dijela. Stvorili su društveni prostor koji sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu, kao i intimni dio sa spavaćom sobom, dječjom sobom i uredom koji se po potrebi može pretvoriti u gostinjsku sobu.

Izvorno je dnevna soba imala tlocrt u obliku slova L, koji nije slijedio smjernice novog dizajna. Vlasnici su željeli otvoren raspored kuhinje, kao i veliki balkon. Dizajneri su napravili potrebne transformacije i stvorili pravokutni prostor, smanjujući veličinu jedne od spavaćih soba. Oni su također integrirali sva društvena područja u jedan linearni prostor i stvorili višenamjenski komad namještaja koji ih sve vizualno povezuje.

Ormar s jedne strane zida služi kao oslonac za stol za blagovanje, prostor u kojem se nalazi televizor i kao ormar u hodniku. Veliki okviri prozora u kuhinji omogućuju puno svjetla da uđe u stan, naglašavajući paletu boja pastila koja se u njemu koristi. Staklena vrata odvajaju dnevni boravak od kuhinje, na vrlo suptilan način bez narušavanja harmonije u prostoru.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme