STAN OD STAKLA KOJI LEBDI IZNAD ATLANTSKOG OCEANA

Luksuz ima novi oblik u vidu transparentnosti.

Dok mnogi imaju tendenciju da svoj privatni posjed okružuju velikim zidovima, drugi na to ne obraćaju puno pozornosti. Štoviše, može se reći da je s njima sve transparentno. Danas vas vodimo na liticu uz Atlantski ocean, da posjetite vrlo neobičnu staklenu zgradu, koja lebdi iznad oceana, prkoseći vremenu i prostoru.

Ima nešto mistično u kućama na liticama. Većina ih je izgrađena od betona i stakla, a postavljena je na stjenovitim padinama daleko od civilizacijskih i drugih građevina. Ta činjenica pridonosi njihovoj drami, kao i proporcijama koje prkose zakonima fizike. Hladni materijali su ti koji daju savršen kontrast čudesnim pogledima svuda okolo.

Staklena konstrukcija kao noseći stup koristi betonski temelj ugrađen u stene. Iz daleka se čini da je stub bio oduvek tu, a da je kuća građena oko njega. Ona mjeri 48 kvadrata i sa svog mJesta ima vrlo neobičnu perspektivu Atlantskog oceana. Niste na kopnu, a niste ni na vodi. Praktično lebdite.

Dizajneri su dobili inspiraciju za ovaj projekt promatrajući svjetionike i način na koji su izgrađeni. Namještaj u kući spušta se na pod što je više moguće kako bi se poboljšao osjećaj prozračnosti.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme