DIZAJNIRANA GARSONIJERA U BARCELONI

Kada se radi o velikim gradovima, svaki centimetar prostora je dragocjen, a u metropolama kao što je Barcelona, mala, stara garsonijera predstavlja zlatni rudnik prepun mogućnosti...

Sve je daleko bolje kada posjedujete kreativne ljude kompanije YLAB Arquitectos koji mogu transformirati 38 m2 stambenog prostora u moderno, funkcionalno prebivalište sa karakteristikama koje štede prostor i savršene su za urbana okruženja. Dizajniran kako bi prikrio sav nered, uvećao dostupan prostor funkcionalnost i estetiku, ovaj stan osigurava svoju ličnost, a svoje vlasnike i posjetitelje može inspirirati i potpuno očarati.

Defininirajući aspekt restauriranja ovog stambenog prostora definitivno predstavljaju specijalno kreirani stolarski segmenti u satensko lakiranim finišima prirodnog hrasta, koji može biti viđen u čitavom interijeru i pruža prirodne konotacije. Kada stupite u ovaj stan može vas ugodno iznenaditi način na koji toplo drvo pažljivo prepliće svoje osobine sa suvremenim bijelim finišima, ali i načinom na koji centralna jedinica u kojoj se nalazi kuhinja i radna stanica predstavljaju integriran dizajn pomiješanih, različitih funkcionalnosti i dekorativnih predmeta u suprotnim prostorijama.

U interijeru garsonijere vidno je pojačan vizualni i teksturni kontinuitet stilova bespreijekornog dekora, zaduženog za izmjenu svakog pojedinačno i svake prostorije u stanu. Ova uniformiranost vidljiva je čak i u kupaonici, u kojoj bijela boja i drvena tema nastavljaju da stvaraju neutralne pozadine i predivne plutajuće elemente namještaja.

Stari prozori zamijenjeni su modernim prozorima, dok predivni sklapajući krevet može biti izvučen tokom noći sa lakoćom, pretvarajući prostranu dnevnu sobu u spavaći prostor po potrebi. Predivno LED osvjetljenje zajedno sa modernim klasicima kao što je Paulistano fotelja, dodaje još jedan sloj sofisticiranosti, na takav način da je lako zaboraviti da je ovo nekada bio zaboravljen stan nepodoban komfornom životu.

N.Đ.

Izvor: Decoist

Povezane teme