BILJKE ZA KUPAONICU PREMA FENG SHUIJU

Nepotrebno je reći da chi energija prisutna u kupaonici nije ona koju želite koristiti za prizivanje dobre energije.

Stoga je potrebno pažljivo upravljati energijom u kupaonici, bez obzira na to gdje se nalazila. Čak i ako držite kupaonicu uvijek zatvorenu u skladu s preporukama i osigurali ste da vrata nisu izravno okrenuta prema vašoj spavaćoj sobi i izlaznim vratima, ne boli dodatno evociranje pozitivne energije u takvom prostoru.

Majstori Feng Shui preporučuju postavljanje biljaka u kupaonici, kao najbolji lijek za ovo problematično područje. Uz to, čak i ako Feng Shui ne prakticirate u ostatku svog doma, s dobro odabranim biljkama u kupaonici, osvježit ćete i zrak u njemu i eliminirati toksine.

ĐAVOLJI BRŠLJEN - GOLDEN POTHOS

Kada je u pitanju biljka koja se preporučuje za ugradnju u kupaonicu prema Feng Shui-u, na prvom mjestu je Đavolji bršljan. Iako je nadaleko poznata kao biljka novca, ona ne nosi simboliku bogatstva. Njezini veliki papiri, koje ljudi povezuju s novcem, dali su joj takav nadimak.

Uloga ove biljke u Feng Shui učenju je pročišćavanje zraka i neutralizacija negativne energije. Bršljan je vrlo otporna biljka, pa ga teški uvjeti u kupaonici neće smetati. Sve što trebate učiniti je postaviti ga pokraj prozora, tako da svjetlost dopire do njega i vaš je zadatak dovršen. Sve ostalo je na njoj.

BAMBUS

Druga sretna biljka prema Feng Shui učenju je bambus. Njegova magija je pretvoriti sreću i bogatstvo u svoju korist. Bambusi se najčešće nalaze kao oblik dekora u odmaralištima i lječilištima, jer imaju sposobnost unositi zen raspoloženje u prostor. Upravo ih ta činjenica čini toliko prikladnom za postavljanje u kupaonici, posebno ako želite stvoriti opušteni ambijent. Imajte na umu da ove biljke rastu nevjerojatnom brzinom, zbog čega ih trebate redovito obrezivati ​​da bi njihova visina bila pod nadzorom.

PAPRAT

Sposobnost paprati da preživi u uvjetima s vrlo malo ili uopće nema svjetla, čini ga savršenim za postavljanje kupaonice. Uz to, visoka vlaga koju ima u kupaonici u izobilju nimalo joj ne smeta. Uz vrlo malo održavanja, ova će biljka biti kod kuće u vašoj kupaonici.

Ž.J.

Izvor: Fengshuied

 

 Povezane teme