ZIDNI MURALI ŠIROKE PRIMJENE

Freske ili zidni freske predstavljaju vrstu umjetnosti koja se igra bojama na zidu.

Karakteristični su za vrhunske umjetnike čije vještine ne poznaju granice, a mi ih možemo naići dok šetamo gradom i promatramo pročelja zgrada koje su na poseban način ukrašene jedinstvenom tehnikom oslikavanja zidova. Impresivno je da ova tehnika kombinira opće elemente slike savršeno ih spajajući s arhitekturom.

Osim ukrasnih elemenata fasada, murali su također pronašli svoje mjesto u unutrašnjosti. Imaju nevjerojatnu moć da bilo koji prostor ispune svjetlošću i učine ga zapanjujućim. Ovisno o temi i stilu u kojem je zidan izrađen, ovisit će i snaga učinka. Ne brinite, ne trebate poznavati vrhunskog umjetnika koji je spreman pokazati svoje vještine slikanja zidova u svom domu kako biste uživali u prekrasnim zidnim zidnim zidnim zidovima.

Naprotiv, danas imate nevjerojatan broj freski koje zid prekrivaju poput tapeta. Bez obzira želite li ukrasiti jedan ili više zidova u svom okruženju, ovi zidni freske mogu se lako ukloniti kada želite promjenu u svojoj unutrašnjosti. To vam daje izvanrednu prednost što možete jednostavno i brzo oblikovati svoj interijer.

Budući da isticanje određenog zida u vašem domu ne opterećuje vaš proračun, niti će vam trebati previše vremena, zapravo je savršeno za osnaživanje prostora. Ako ste umorni od bijele ili neke druge boje na zidu u vašem stanu, najlakši način da promijenite cjelokupni izgled sobe je da se odlučite za zidni mural.

Na karizmatičan način mural može pridonijeti stvaranju određene atmosfere u prostoru. Osim toga, možete se igrati oko detalja u prostoru, osim onih prikazanih na zidu. Mogućnosti su doista neograničene. Jedino potencijalno ograničenje je vaša mašta.

Bez obzira želite li imati pomor iznad glave vašeg kreveta ili više volite apstrakciju, dovoljno je da svoju inspiraciju pronađete u mnoštvu šarenih ideja. Donosimo vam nekoliko najljepših freski danas s ciljem da vam zaokupite maštu.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme