SOBA ZA TINEJEDŽERA

Zadovoljiti tinejdžera dok je još uvijek dosljedan sebi nemoguća je misija...

Kad djeca prestanu biti djeca i uđu u tu zahtjevnu tinejdžersku dob, čudo je kako se roditelji nose sa svojim trudovima. Oni gotovo ni sami ne znaju što žele, pogotovo što žele od vas.

Sada kada više nisu mali i konačno imaju svoju sobu, svoje kraljevstvo, pitanje je kako to urediti. Ovaj zahtjevni zadatak ne možete prepustiti samo njima, jer će on sigurno ostaviti u njemu radni prostor i prostor za proučavanje te dati prednost drugim „važnim stvarima“, poput računala za video igre i slično. Ipak, treba imati na umu da je to još uvijek njihov mali kutak, pa u nekim aspektima čine ustupke.

Prostor za vašeg tinejdžera, bilo djevojčicu ili dječaka, mora prije svega biti funkcionalan, ali i isticati određeni stil. S tim u vezi, dopustite svom djetetu da se odluči za boju, suptilno im sugerirajući koje su odgovarajuće boje za zidove, posteljinu, tepih itd. Ako imate bilo kakvih dilema u vezi s tim, tu smo da vam pomognemo.

Mogućnosti su gotovo neograničene. Od jednostavnijih do stvarno fino uređenih soba za tinejdžere. Predlažemo da razmislite o nekoliko opcija prije nego što se odlučite za samo jednu. Soba za tinejdžere može biti u modernom stilu, minimalistička, sa svijetlim ili neonskim osvjetljenjem, industrijskog tipa ili tematskim poput sportske ako se, primjerice, dijete bavi nogometom. U sobi mora biti dovoljno polica za trofeje i druge nagrade vašeg sportaša.

Svaki hobi ili interes vašeg djeteta može biti inspiracija za uređenje njegove sobe. Ako se bavi, primjerice, glazbom, gramofonskim zapisima na zidu, posteljinom s notama ili uzorcima glasovira, tepihom u obliku zvučnika itd. dat će jedinstven izgled svojoj sobi. Ako vaš tinejdžer voli fotografiju, njegovu sobu možete ukrasiti reproduciranjem nekih od najboljih fotografa i slično.

Također ljubitelji životinja mogu koristiti ovu temu za ukrašavanje djetetove sobe - životinjski otisci u različitim oblicima, poput zavjesa, prekrivača, vitraža, jastuka i drugih ukrasnih detalja.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

Povezane teme