SAT MODERNOG DIZAJNA

Dugo vremena ne gledamo samo na satove na zidu kao na predmete koji nam pokazuju točno vrijeme.

Oni su zapravo puno više od toga. Oni su dio dekora naše dnevne sobe, spavaće sobe ili dječje sobe. Oni su dio naše svakodnevice i treba im se posvetiti pažnja. Ako tražite priliku da svoj dom učinite ljepšim i cjelovitijim, odabir sata modernog dizajna definitivno je dobar početak.

Ovisno o stilu koji dominira prostorom u kojem živite, možete odabrati satove različitih oblika, boja, tekstura i svakako stilova. Svaka će svoj dom oplemeniti na specifičan način i pružiti joj dašak usavršavanja. Ovom prilikom predstavljamo vam neke od najmodernijih satova koji su pronašli svoje mjesto na svjetskom tržištu.

Tectonic Clock by Andreas Vans

Karakteristično za ovaj sat je da koristi sasvim novi pristup u odnosu na klasičan model, stavljajući dinamičke tastere umjesto kazaljki sata. Vrijeme se u slučaju ovog sata može vidjeti i osjtetiti kao sjenka na površini sata. Svaki prolazni sat i minut predstavljaju se pomicanjem površine.

24-h Clock by Scott Thrift

Vrlo specifičan sat s kog su u potpunosti uklonjeni brojevi, a na njihovom mjestu se nalazi spektrum cijelog dana, koji se mijenja prikazujući zoru, podne, sumrak i ponoć. Svakih 24h sat završi jedan pun krug prikaza boja. Dizajniran u nadi da će se vaša percepcija vremena promijeniti, ovaj sat vam daje mogućnost da pronađete vremena za sve one male stvari u životu za koje možda do sad niste imali vremena.

L'epee 1839 Clock

Sat koji skladno prati dizajn stvarnog svemirskog broda. Slično kao u stvarnoj raketi, snaga sata dolazi iz njegove baze - naglašenog odjeljka za namatanje. Od tamo se kontrolira cijeli mehanizam. Sati i minute prikazani su na diskovima od nehrđajućeg čelika, što upotpunjava sliku ovog sata.

The Nixie Clock

Vrlo jednostavan i atraktivan primjer sata koji se lako može uklopiti u unutrašnjost vašeg doma. Dolazi s adapterom za napajanje i troši zanemarivu količinu energije, što ga čini još privlačnijim. Ima zatamnjene prozore što ga čini idealnim ako želite neosvijetljenu rasvjetu.

Nixie sat

Sat koji se igra s odnosom objekta i njegove sjene. Predstavlja podsvijest vremena, prikazuje samo sate kroz suptilan dojam i siluetu. Funkcionalni dizajn s kombinacijom mekog i tvrdog elastičnog materijala tajanstveno se skriva ispod istog dijela sebe.

Ž.J.

Izvor: DigsDigs

 

 

 

Povezane teme