NJEŽNE BOJE PROLJEĆA

S dolaskom proljeća poželimo da sve oko sebe obojimo nježnim pastelnim bojama.

Inspirirani prekrasnim cvjetnim mirisima koji se šire okolo i zvukovima ptica, sve više posežemo za kistovima i platnom koji služe kao sredstvo za izražavanje emocija. Kao i svakog proljeća, kad se priroda probudi, osjećamo kako odbacujemo ogrlice zime i prepuštamo se nekim romantičnim osjećajima. Otvarajući prozore svog doma i toplo dočekujući proljetne dane, možete ih vrlo lako ukrasiti i tako spojiti s prirodom.

Proljeće predstavlja novi početak. Savršeno vrijeme za sve one važne projekte koji čekaju toplije dane. I dok trenutni trendovi nikada ne bi trebali biti vaša stroga zvijezda vodilja, ovom prilikom zaista mogu biti korisni. Paleta boja koja krasi ovo proljeće toliko je nadahnjujuća da je jednostavno morate voljeti.

Kombinacija prljavo ružičaste i breskve boje sa širokim rasponom plavih i zelenih nijansi daje vam mogućnost stvaranja izvanrednih umjetničkih djela. Ovaj umirujući niz nježnosti bolje najavljuje dolazak ljeta u punom zamahu. I doista, tako je jednostavno koristiti ove boje za stvaranje skladne slike interijera.

Gotovo sve može poslužiti kao osnova za stvaranje novih umjetničkih djela. Ako imate stare vaze, čija je boja izblijedjela, keramičke posude ili tanjure, možete ih preurediti u širi raspon kombinacija boja. Od najmračnije do najsvjetlije prljavo ružičaste, npr. možete upotrijebiti i stare drvene žlice, čvorove i radilice, koje mogu zamijeniti platna.

Mogućnosti su neiscrpne. Pogledajte svoju okolinu i naći ćete predmete kojima nedostaje malo proljetne nježnosti. Nijanse svjetiljki i svjetiljke obojene plavom bojom stvorit će idiličnu atmosferu u vašem domu. Možete se igrati i s materijalima ili prekrivačima za stolice, jastuke i stolnjake. Boje platna u nijansama breskve ili zelene boje donijet će svježinu u vaš dom.

Ovaj umirujući stil dočekan je nakon živopisnih boja koje su dominirale u posljednjih nekoliko sezona. Odabirom ovog stila za uređenje doma stvara se savršeni sklad i naglašava osjećaj estetike.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme