DOM KOJIM DOMINIRAJU KONTRASTI INSPIRIRANI ELEKTRO MUZIKOM

Nema sumnje da glazba ostavlja snažan dojam na svakog od nas i dovoljno je nadahnjujuća da nas odvede u podređivanje svog doma.

Ova neobična kuća nastala je zahvaljujući znanju i vještinama studija Momba Arguitetura, koji je umjetnički smjer Vaporwave koristio kao inspiraciju. Ovaj umjetnički pokret ujedno je glazbeni žanr koji je nastao u internetskoj zajednici 2010. godine. Specifičan je po svom nadrealističkom entuzijazmu za retro kulturu i estetiku 80-ih i 90-ih, kao i tehnologiju, potrošačko društvo i reklamnu sferu.

Iako je Vaporwave bio najpoznatiji po svojoj elektroničkoj glazbi, nadrealna umjetnost dala je svoj konačni dodir u slučaju ove kuće. Unutrašnjost, koja se prostire na oko 72 km2, ispunjena je paletom živog namještaja koji u harmoničnom skladu živi s bijelim zidnim pločicama i granitnim podom. Blagovaonica je prepuna stvari iz antikviteta, osim modernih dizajnerskih komada i impresivnog zida galerije.

U kuhinji dominiraju zeleni ormarići, bijeli kamen i bijele pločice. Dnevna soba ima niz zanimljivih tonova od prekrasnih tirkiznih boja, preko plave boje na zidovima i bijele boje kako bi se otvorio prostor. Zanimljiva sofa usred sobe je vizualna podjela prostora između dnevnog boravka i radnog prostora. Stakleni zid pruža nevjerojatan pogled na prirodno okruženje i unosi prijeko potrebno svjetlo u ovaj veličanstveni dom koji povećava dozu hedonizma.

Spavaća soba isprepletena je s detaljima koji privlače udobnost u obliku mekanih šarenih jastuka uparenih s geometrijskom posteljinom. 

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme